Svergie demokraterna har skitit i det blå skåpet.

Sverige Demokraterna har skitit i det blå skåpet.  Big time.

När Eric Almgvist, riksdagsledamot och tills alldeles nyligen Sverige demokraternas ekonomiska talesman, säger till Soran Ismael att han ska; ”du argumenterar som en liten fitta”, attackera en redlös man och kallar honom ”babbe” (blatte) och när 21-årig kvinna försöker ingripa så säger han ”skit i den lilla horan”, visar det dels på uppenbar rasism och dels på att folkvalda som sitter för Sverige Demokraterna inte har den politiska mognad som behövs.Oavsett om det är detta du tycker, så kan du inte, hur provocerad och full du än är, yttra dessa åsikter. Det kommer, förr eller senare, bli döden på din politiska karriär. Jimmy Åkesson försöker rädda detta genom att avskeda Eric Almqvist..

Räcker detta? Nej. Den som filmar händelserna är Kent Ekeroth. Han är rättpolitisk talesperson, och därmed den som skulle bli Sverige justitsieminister om Svergie Demokraterna (gud förbjude) vann valet 2014. Vad gör denna person, när ett brått begås? Ingriper han? Nej. Han filmar det. Man kan tycka att det är en liten försummelse, men fortfarande; du får inte slå till människor.. Det är olagligt, det är ett brott. Vi kan inte ha talesmän för lag och rättvisa som filmar brott när de begås, och inte ingriper.

För mig kommer inte tillropen, eller handlingarna, som något oväntat. Sverige Demokraterna är rasister, de vill få bort den stämpeln, men, låt inte skenet bedra. Det är rasister och inget annat. Det förvånar mig inte att detta finnas i deras led. Det förvånar mig kanske något att det är så högt uppe, man kan tycka att de skulle ha rensat bort det värsta för offentligheten. Men det är bra – det visar vad dessa pojkar och flickor egentligen vill. Vad det handlar om; det handlar inte om invandringspolitik, det handlar om rasism. Det står svensk i Sorans Isamels pass. Ändå är han inte svensk. Ändå är han svenskfientlig.

Det som kan skrämma mig är att det finns en anda av att detta är förlåtet bland deras väljare. Helt plötsligt är det okej att begå brott, något som de själva är beredda att sätta hårt mot hårt emot. Det finns inget annat parti som skulle förlåtas för dessa synder. Det är jag övertygad om.

Men det jag tycker att vi ska uppmärksamma, som är det som säger allra mest om detta parti och vad de egentligen står för, är det faktum att partitoppen i Sverige Demokraterna har känt till detta. Och inte agerat, förrän det kommer till allmän kännedom. En tydlig signal: ”Okej, gör och säg vad ni vill, men låt ingen få veta.” Populism är ordet.

Detta inlägg publicerades i Politik.

Lämna en kommentar